Verdens beste vafler

Vaffel

Vi får så mye skryt for vaflene vi serverer her på Bjørnerud. Oppskriften kommer fra den norske sjømannskirken i København. Vaflene der er kåret til verdens beste vafler i 2008, 2011 og 2012.  Tenk - de sliter faktisk ut 6 vaffeljern i året!

I og med at det er noen her som ikke tåler hvete så er oppskriften omgjort for speltmel. Det er kanskje det som gjør dem ekstra gode....

Oppskrifter hos oss er ingen hemmeligheter. Vi synes det bare er hyggelig at andre har lyst til å bruke dem.

VERDENS BESTE VAFLER

2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1,5 dl lettmelk
1 dl vann
350 g siktet speltmel
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ts vaniljesukker
0,5 ts kardemomme
125 g smeltet smør

Alt det våte (unntatt smøret) piskes lett. Det tørre blandes godt i en annen bolle og helles i  miksebollen. Blandes godt. La røren svelle i minst 15 min. Ha i smøret og rør godt. Prøvestek en vaffel. Ha i ca. 0,5 til 1 dl vann hvis vaflen er litt tung.

Vi har et vaffeljern som lager ganske store vafler. I den får vi ca. 7 plater av denne porsjonen. Røren kan med fordel dobles. Vaflene får virkelig ben å gå på. Aller best blir de med nyrørt jordbær- eller bringebærsyltetøy og rømme. Lykke til!